Beleid inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen

The Dominican is van mening dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ("MVO") verder gaat dan de zakelijke omgeving en zich moet richten op een breder portfolio van middelen zoals een sterke gemeenschap, de werkplek, het milieu en de markt.

Onze visie en onze interne cultuur is om duurzaamheid en ontwikkeling te bevorderen als een verantwoordelijk bedrijf. Dit maken we zichtbaar door onze interne acties te vergroten.


Bij The Dominican geloven we het volgende:

- Zaken doen op een maatschappelijk verantwoorde en ethische manier

- Het beschermen van het milieu en de veiligheid van mensen op alle mogelijke manieren

- Het betrekken, leren, respecteren en ondersteunen van de gemeenschappen en culturen waarmee we werken- Alle werknemers zijn verantwoordelijk en aansprakelijk voor hun deelname aan een veilige werkomgeving, voor het promoten van een veilige werkhouding en voor het werken op een milieuvriendelijke manier. Dit wordt aangemoedigd door de “The Dominican cultuur” waar ieder van ons de grondige opleiding over H&S krijgt

- The Dominican zorgt ervoor dat werknemers met respect en waardigheid worden behandeld, dat er rekening wordt gehouden met hun doelen en ambities en dat de werkplek diversiteit omarmt. Dit door het aanbieden van een op maat gemaakt ontwikkelingsplan en periodieke opvolging

- The Dominican besteedt veel aandacht aan de gezondheid van de werknemers door alternatieve reinigingsmethoden te implementeren, trainingen te geven voor een goede werkhouding en een goede balans tussen werk en privé te creëren.

- The Dominican erkent dat de overheid de primaire verantwoordelijkheid heeft om de mensenrechten te bevorderen en te beschermen.

- The Dominican streeft naar het creëren van werkgelegenheid en economische kansen in de gemeenschap en locatie waar we actief zijn, het nastreven van gelijkheid en het geven van kansen aan iedereen, dit varieert van onze studenten en nieuwe krachten waar we blij zijn om hen te leren en de weg te leren naar onze normen, dit tot onze zeer ervaren leden, Waar we proberen om hen actief te houden op elk moment.

- The Dominican hanteert eerlijke arbeidspraktijken, volgens de nationale en lokale wetten van het land. Als resultaat van open communicatie die allemaal samenvloeien om The Dominican cultuur te creëren.

- The Dominican bewaart, beschermt en promoot kunst, cultuur en erfgoed op het terrein. Dit is te zien in ons gebouw met het Jacques-Louis David verhaal en de sfeer van het 15de eeuwse klooster. De steun aan onze lokale schilders met onze tentoonstellingen, en de pop-up sessies in De Lounge Bar met Brusselse artiesten. The Dominican zoekt naar mogelijkheden om bij te dragen aan eclectische kunst en cultuur.    

 - The Dominican zorgt voor ecologische duurzaamheid en ecologisch evenwicht.

Dit gebeurt met de hulp van:

o De lokale leveranciers

o Het niet-verpakkingsbeleid met onze leveranciers

o De Groene cultuur te zien in elke beslissing

o Het gebruik van microvezel producten als duurzaam schoonmaakmiddel om chemicaliën en plastic verpakkingen te vermijden

o De motivatie naar groen transport voor alle medewerkers

o Het gebruik van seizoensgebonden producten

o Het verspillingsprogramma in operationele afdelingen

- The Dominican is duidelijk, eerlijk en respectvol in de omgang met belanghebbenden.

- The Dominican werkt samen met de overheid en instanties om de rechten binnen de invloedssfeer te ondersteunen en te respecteren.

×

Boek direct en profiteer:

10% korting op een overnachting

€10,- te besteden in het hotel

Gratis annuleren voor 14:00 uur op de dag voor aankomst (alleen op flexibele tarieven)

Meeting of event aanvragen

Vertel ons de ideeën en wensen van jouw vergadering of event

Offerte aanvraag

Een tafel reserveren

Kom jezelf opladen in ons restaurant en laat je verrassen!

Reserveer een tafel Exclusive Sunday Brunch